Goed Doel

Koop & Steun

Bij iedere aankoop op de webshop wordt er een gedeelte van het bedrag overgemaakt naar een goed doel, naar keuze! Dit zijn goede doelen waar ik zelf ook in geloof en graag aan bijdraag, daarom is dit zo een groot thema op de webshop. Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent als ik!

Hieronder zie je de opties voor de goede doelen. Heb je zelf ook nog een suggestie? laat het me dan weten!

Het wilde Amazone gebied

Het Amazone gebied is vrij recent weer in het nieuws geweest, wegens de grote bosbranden. Dit is nog een extra klap welke het prachtige stukje natuur er eigenlijk niet bij kan hebben. Toch spelen er ook nog andere grote problemen in de regenwouden van de wereld.

Het geld wordt gedonneerd aan het WWF. Zij zetten zich breed in voor de conservatie van dit natuurgebied. Van het optreden tegen stroperij tot het beperken van de versnippering in verschillende gebieden in het Amazone gebied.

Koraal is de basis…

Er zijn mega veel mensen op de wereld die afhankelijk zijn van vissen uit koraalriffen. Ook veel van 0ns! Veel veedieren worden namelijk ook gevoed met overblijfselen uit de visindustrie. En veel koraal staat tegenwoordig onder vuur, bijna letterlijk. Doordat het zeewater namelijk opwarmt, dreigt al het koraal uit te sterven en dat zou betekenen dat een mega grote schakel in alle voedselketens verdwijnt, met de gevolgen van dien.

Dit goede doel, Coral Restoration Foundation, zet zich niet enkel in voor het kweken en herpopuleren van koraalriffen, maar ook voor het verbeteren van beschermde zeegebieden. Hierdoor kunnen vispopulaties weer aansterken.

Dierenattracties kunnen echt niet meer.

Het laatste goede doel zet zich in voor verschillende dierenleed gerelateerde problemen, waaronder olifantenritten. Tijdens mijn reis naar Azië werd ik geconfronteerd met het verschrikkelijke beeld van bereden olifanten. Ik weet hoe hun wilskracht vanaf kleins af aan is gebroken, letterlijk en figuurlijk. En daarom wilde ik hier graag een steentje aan bijdragen. 

Dit fonds, World Animal Protection, zet zich onder andere in voor dieren in het wild, dieren op de veehouderij en dieren in rampsituaties. 

Zelf een suggestie?

Druk op de knop hieronder en laat het me weten!